понедељак, 24. март 2014.

Šta govori nameštaj o njihovim vlasnicima?

Šta nam govori nameštaj o vlasnicma



Da li ste vi osoba koja više voli stilski, praktičan nameštaj, udobnost ili kretivan nameštaj raznih boja? Verovatno ušavši u nečiji dom po prvi put zapazite kako je uredjen po vlasnikovim  željama i možete da steknete utisak šta ta osoba najviše voli i kako je uredila dom po sopstvenim afinitetima.
Ukoliko više volite stilski  nameštaj, verovatno puno vremena posvećujete uredjenju prostorija i uživate da sve bude na svom mestu. Sitni detalji na nameštaju  kao posrebreni detalji  ili swarowski kristali , ili duborez učiniće da Vaš prostor zablista. Odnosno svaki  detalj učiniće da vaš prostor dobije svoj pečat, a raspored nameštaja da prilagodi vama.

Vrste nameštaja i karakter vlasnika

Praktičan nameštaj  obično, ne zauzima mnogo prostora u stanu, u  kući  je veoma funkcionalan i svaki komad ima svoju namenu. Ponekad mali komad nameštaja može da se pretvori u sofu za spavanje ili radni sto, i time dobije svoju sasvim novu funkciju. Obično vlasnici ovakvih komada nameštaja žive savremeni i urban život, gde malo vremena ima za opuštanje i razonodu. Vole da im je sve na dohvat ruke i da svaki predmet ima svoju svrhu. U prostorijama gde ima male dece naćiće se prostor za igru i druženje.




Udoban nameštaj je verovatno veoma privlačan i njegova udobnost mami vas da  sednete u udobnu fotelju i odgledate neki omiljeni film. Sofe i ležajevi, tapacirani najkvalitetnijim materijalima,  koje odišu prijatnošću i mirnoćom učiniće da uživate u svakom trenutku provedenom u ovakvim prostorijama. Vlasnik ovakvog nameštaja verovatno voli da uživa i provodi sate čitajući omiljenu knjigu ili slušajući muziku.

Kreativan nameštaj  koji je po svom izgledu i bojama drugačiji verovatno je za vlasnike mladje populacije koji vole dinamiku i raznolikost, svetle i jarke boje daju energiju i stimulišu na dobro raspoloženje. Poneki komad nameštaja može i sam da se preuredi i dobije neki sasvim drugi izgled. Kreativan nameštaj, stilski i po dizajnu drugačiji verovatno je za vlasnike koji vole novine i savremen način života.

Poneki komad nameštaja govori o vama više ili manje, možda vam je draga uspomena ali u svakom slučaju namenjena je mestu gde joj pripada i  vašim potrebama  u domu.

Kako odabrati odgovarajuću boju nameštaja?

Izbor boje koja se uklapa u ostatak nameštaja, takodje je jedna od bitnih stavki.

Tamnije boje nameštaja kao mahagoni i  tamno braon,  boje  koje se uglavnom mogu naći u prostorijama uredjenim  stilskim nameštajem, ili u  kancelarijskim prostorijama. Njihova boja, visoki sjaj i kvalitet daju izgled kvalitetnog nameštaja koji ima svoju funkciju, i  daju dekorativni efekat.

Svetlije boje nameštaja kao bela, boja slonovače ili žuta,  i boje  toplijeg spektra  uglavnom se mogu naći u prostorijama dnevnih namena. Nihova svetlost se uklapa u prostor u kome se provodi najveći deo dana i omogućava veću osvetljenost prostorija.

Boje koje su jačeg inteziteta  plava, crvena, zelena ili roze uglavnom su namenjene za dečije sobe. Njihove nijanse su prepoznatljive po svojim karakterističnim svojstvima,  i namenjene su deci.
Kombinacijom  svetlijih i tamnijh boja može se postići dobar estetski efekat kao crno-bela boja, zeleno-naradzasta, roza-plava, pri tome treba imati u vidu kako boje odgovaraju ostataku prostorije i da li će boje biti prijatne za vlasnike koji borave u njima.



Нема коментара:

Постави коментар