среда, 18. јун 2014.

Stilski nameštaj - modernost u enterijeru


Stilski nameštaj - modernost u enterijeru


Većina današnjih prostora zbog urbanog načina života poseduje praktičan nameštaj koji ima  svoju funkciju i praktičnu namenu. Da li je moguće kombinovati stilski nameštaj sa modernim  i udobnim?

Pojedine delovi prostorija moguće je preurediti i tada dobiti sasvim drugi izgled. Kombinovanjem stilskog nameštaja sa savremenim u prostoru dobija se:

  • izgled kreativnog i kvalitetnog prostora
  • izgled unikatnog nameštaja i profesionalan izgled
  • moderan prostor namenjeni različitim funkcijama 

Ponekad se odabir nameštaja i kombinovanje sa praktičnim i savremenim poverava stručnim dizanerima enterijera. Saveti za uredjenje ovakvih prostora su klasični stilski nameštaj koji se najbolje kombinuje sa modernim detaljima, lampama i abažurima. Stilski nameštaj većih dimenzija savetuje se da bude u simetričnim pozicijama u prostoriji. Prostori manjih dimenizija i  kombinovanje ovog i modernog nameštaja uneće raznolikost i dinamiku.

Kombinacije stilskog i modernog može  da bude prilagodjen u jednom prostoru ili u različitim odvojenim enterijerima

Obilazak ovakvih prostora daće utisak  detaljno opremljenog prostora, zanimljiv efekat i modernu sredinu. Boje i kombinacije svetlijih i tamnijih treba da budu prolagodjen i prijatno za boravak. Funkcija nameštaja treba da upotpunjava prostor i  praktičnu namenu u prostoru.


Kako odabrati lep i funkcionalan nameštaj?



Dnevna soba, dnevni stočić za kafu, komoda za knjige i udoban stilski  nameštaj neki su od izbora, takodje možemo da odaberemo da li će nameštaj biti lako pomerljiv ili ne. Vetrine sa ogledalima, duborezima i unikatnim bojama u pojedinom delu prostora mogu biti prijatne za boravak, a prostoriji mogu dati utisak kvalitetnog prostora.

Radne prostorije, biblioteke sa knjigama, radni sto ili udoban stilski nameštaj mogu dati izgled kvalitetnog prostora i profesionalan izgled. Radni sto, police, ormani sastavni su deo radne prostorije i treba da omoguće odlaganje potrebnih stvari i njihovo čuvanje. Tamnije boje stilskog nameštaja svakom radnom prostoru daće izgled kvaliteta kancelarijskog  prostora. Odabir stilske i udobne fotelje u praktičnom i urbanom enterijeru može da pruži kutak za kratak predah i udobnost od svakodnevnih aktivnosti.

Dečije sobe, pored veselih boja, mogu da imaju i dodatni nameštaj različitih oblika kao  i svoju funkciju. Može da posluži kao veoma kreativno i lepo mesto za odmor i igru.

Različiti modeli i stilovi, stilskog nameštaja mogu se kombinovati u svakoj vrsti  prostora, koja će modernom i urbanom dizajnu enterijera dati stilski efekat.




Нема коментара:

Постави коментар