понедељак, 12. мај 2014.

Italijanski nameštaj od proizvodnje do prodaje

Italijanski nameštaj od proizvodnje do prodaje



Italijanski nameštaj se ubraja u jedan od kvalitetnijih nameštaja koji je jedinstven po svom  dizajnu i kreativnosti. Pristupačnost kupcu je veoma cenjena osobina ovog nameštaja. Svakom vlasniku nameštaja najbitnije karakteristike ovog proizvoda su njegova upotrebljivost, odnosno korisnost i dekorativni efekat i pristupačna cena.

Ispitivanje tržišta


Početak  izrade nameštaja je analiza tržista  i zahtevi odredjenih zemalja i kupaca, kao i odgovor njihovim zahtevima. Običaji i način življenja pojedinih stanovnika u različitim delovima sveta je različit i  treba da bude prilagodjen kako po materijalu, kvalitetu tako i navikama korisnika. Prosečni period zamene nameštaja, kao i boje i dizajn, jednostavnost upotrebe  jedne su od tema analiza tržišta, za potrebe stanovništva.

Dizajn nameštaja


Nacrte nameštaja, njihov dizajn rade timovi dizajnera enterijera,  ili pojedninac u zavisnosti od potreba preduzeća. Rade se periodično različite kolekcije koje daju različitu ponudu, za odredjene vrste prostora. Treba da se menja kompozicija i organizacija nameštaja, i svaki komad treba da daju pečat i unikatnost  italijanskog nameštaja.


Proizvodnja nameštaja


Proizvodnja nameštaja se odvija  u halama opremljenim za njihovu izradu. Postupci su  obrade materijala , sečenje, sklapanja komponenti,  oblikovanje. Proizvodnja i  izrada drvenog nameštaja podseća na izradu u bilo kojoj drugoj preradjivačkoj industriji koja radi sa drvetom. Koristi se drvo najvećeg kvaliteta kao orah, palisander, hrast.  Odabir materijala i njihova obrada radovi sa materijalima spadaju u proizvodnju nameštaja, a  proces proizvodnje zavisi od vrsta nameštaja. Pojedini unikatni komadi nameštaja mogu da rade se ručno i time im se daje jedinstven kvalitet i unikatnost.

Distribucija i prodaja


Italijanski nameštaj je brend  u svetu i pojedine marke imaju svoja predstavništva u  preko 130 zemlje sveta. Odredjeni nameštaj se proizvodi iskljucivo za jednu vrstu tržišta i distribuira u te zemlje. Izgled nameštaja se razlikuje od jedne do druge zemlje i predstavlja svojevrstan pečat i prepoznatljivost odredjene kulture.

Poznate marke italijanskog nameštaja kao sto su Euro design, Natuzzi, Dilleta mogu se naći u prodaji u mnogim zemljama u svetu. Raznolikost i odabir boja, stil i dizajn daju primenu  italijanskog nameštaja, jedinstven su brend i  imaju  svoju primenu u svakom enterijeru.